Традиционното бабино хоро се изви на центъра в Разлог

Снимки: Община Разлог

Бабинден в Разлог е впечатляващ! Стара традиция, запазила се и до днес, показва уважението към хората, които помагат за появата на нов живот. Показва почитта и благодарността към акушерите, гинеколозите и техните екипи.

Кметът на Община Разлог-инж. Красимир Герчев, д-р Мария Копанарова-председател на ОбС-Разлог, и зам.-кметът по социалните дейности-инж. Венцислав Гърменов, поднесоха своите поздрави към д-р Радка Божикова-началник „АГО“-Разлог, и екипа й. Кметът на Разлог пожела на работещите в родилното отделение да бъдат здрави, успешни и неуморни. Той подчерта, че работата им е изключително трудна и отговорна, но добрите резултати си заслужават усилията. Отделението получи от Община Разлог телевизори за стаите на родилките, а д-р Радка Божикова благодари за отзивчивостта на Общинска администрация, с помощта на която отделението се превърна в модерно и добре обзаведено.

По традиция кметът награди първото бебе за 2018 година-Петър Ивайлов Добрев, роден на 2. януари, с родители Кристина Георгиева Чолакова и Ивайло Петров Добрев и последното бебе за 2017 година-Спасиана, родена на 28. декември. Нейни родители са Гергана Атанасова Татарска и Петър Спасов Татарски.

След тържеството, което се проведе в Многофункционалната зала на НЧ „15.09.1903-1909“, започна Бабиното хоро, което винаги предизвиква вълнение у хората и усещане за гордост и щастие. Бабите, облечени в красиви разложки носии, задянали в цедилки своите внучета, накичени със здравец и златни парички, играха за здравето и благоденствието на своите потомци.

207 бебета са родени в община Разлог през изминалата 2017 година. В „Акушеро-гинекологично отделение“-Разлог, са проплакали 359 бебета, с 50 повече от 2016 година. Тези показатели са по-добри и бележат ръст в ражданията в Разложката болница, в сравнение с градове като Петрич, Сандански, Дупница и други. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK