Намаляват таксите за деца на студенти и на самотни майки за градините

Снимка: Infomreja.bg, архив

Месечната такса за детска градина, която от август 2017 год. за община Кюстендил е 98 лева, ще бъде намалена с 25% за децата на семeйства, в които поне единият родител е редовен студент, на деца на самотни майки, когато бащата не е припознал детето и за семeйства, в които поне единият родител е с трайно намалена работоспосолност с минимум 70 %  с решение на ТЕЛК.

Такова предложение ще гласуват съветниците на предстоящата на 30 ноември сесия. Сигурно е, че то ще бъде одобрено.

Въпросната Наредба-35 и нейниия чл. 38, която уурежда размера на таксите на ЦДГ, е бил предмет на обществено обсъждане на сайта на общината.

Предложението на кюстендилка е било за 35% намаление на таксата за децата от предучилищна възраст, 5 и 6-годишните, на родители, за които е офомено предложението с докладна до ОбС, каза председателят на минипарламента Михаела Крумова. Бил е приет обаче от комисията първият вариант. 

Както е известно, с предишно решение на съветниците в община Кюстендил  за родените след 1 януари 2013-а не се плаща такса "градина". Условието е родителите да са постоянни жители на града или в някое от 71-те села - поне единият трябва да има такъв статут. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK