Разлог чества Деня на славянската писменост и култура

Снимки: Община Разлог

Празнично шествие на стотици деца и ученици от детските градини до зрелостници и техните ръководители изпълниха Централния площад на Разлог. Усмивките на учители и ученици огряха празничния ден и прославиха делото на светите братя Кирил и Методий.

Кметът на Община Разлог инж. Красимир Герчев присъства на тържеството и изпращането на абитуриентите от СУ „Братя Петър и Иван Каназиреви“.

Гости на събитието бяха още депутатът от 44-то НС д-р Емил Тончев и съпругата му Мария, кмета на Община Банско Георги Икономов, който бе със съпругата си Павлина. За двете семейства е двоен празник, тъй като техните деца-Емили и Иван завършват средното си образование именно в юбилейния випуск на Разложката гимназия, която тази година чества 100 години от създаването си.

Празничната програма продължи с тържествен концерт на центъра в Разлог, в който взеха участие деца от ДГ „Радост“, филиал „Д-р Елиза Астинова“ и възпитаници и учители от СУ „Братя Петър и Иван Каназиреви“.

„Нека 24 май бъде за всички ни отворена врата към следващи достижения на духовността и просвещението! Честит празник, уважаеми учители, скъпи ученици! Мили млади хора, поемащи по пътя на живота, скъпи зрелостници, на добър час!“-каза в словото си кметът на Община Разлог инж. Красимир Герчев. Той награди изявени деца от училищата в община Разлог, които са участвали в национални състезания и олимпиади.

Празничният 24 май ще завърши в 21.00 часа на Централния площад в Разлог с шествие на абитуриентите от общината.  

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk