Разлог, Банско и Кресна с общ проект за развитие на туризма

снимка: Община Разлог

Банско, Разлог и Кресна ще разработят по общ проект за развитие на туризма. Идеята е да се привличат нови туристически пазари, реклама на съществуващите туристически ресурси и да се подобри имиджа на трите общини като целогодишна туристическа дестинация.

На обществен форум в Разлог местни хотелиери, туроператори, занаятчии, хора на културата и изкуството, общински съветници, представители на общинската администрация обсъдиха съществуващите туристически ресурси на града– природни, културни, исторически, които да бъдат включени в рамките на регионален туристически продукт, така че успешно да се рекламира региона.

Всички участници в обсъждането се обединиха около мнението, че общината трябва да акцентира на СПА ресурсите, голф и ски туризма, като не се забравя културния туризъм. Подобни осъждания бяха проведени и в останалите две общини Банско и Кресна.

През тази година със средства от Европейския съюз общините могат да финансират рекламата на своите туристически дадености. За да бъде ефективната реклама и да е достатъчно мащабна, общините с обща граница Банско, Разлог и Кресна разработват съвместен проект за развитие на туристическия продукт в региона. Стойността на проектното предложение е 500 000 лева, средства осигурени от Оперативна програма „Регионално развитие”. Трите общини партньори трябва да осигурят 5 % собствен принос.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK