Разлог - домакин на IV национален турнир "Танцов свят"

снимки: Община Разлог

На 18 май Разлог е домакинът на Четвърти отворен национален турнир "Танцов свят". Участниците в турнира ще се състезават в стиловете латино шоу, характерни танци, хип-хоп и танцово шоу. "Танцов свят" е и квалификация за международния турнир по латино шоу в Торино, Италия.

Танцовото събитие в Разлог ще започне с парад на участниците и концерт на централния площад на 17 май от 17.30 часа. На 18 май от 9 часа в Дома на културата ще се даде старт на фестивалната програма. В 11 часа ще започне конкурсната програма по латино шоу, хип-хоп, характерни танци и танцово шоу.

Танцьорите ще се състезават в 5 състезателни категории соло (1 участник-момче или момиче), дует/двойка (2 участника от един пол или различни), малка група (от 3 до 7 участника в един танц), формация (от 8 до 24 участника в един танц) и продукция (над 25 човека).

Оценяването на участниците ще се прави от пет членно жури – съдии на БСТФ и IDO получили квалификация за съответния танцов стил. Наградният фонд на турнира включва медали за I, II и III място, грамоти за всички участници, купи от БСТФ, купи на организатора, купа на кмета на Община Разлог, купа на НЧ „15 септември 1903-1909г.” Разлог.

Организатори са Община Разлог, Българска Спортна Танцова Федерация (БСТФ), НЧ “15 Септември 1903-1909г.” - град Разлог, КСТ „ Силвана денс”.

Танцовият турнир цели развитие и популяризиране на различни танцови стилове и обмяна на творческа информация. Състезанието е отворено за всички танцови трупи от читалища, центрове за работа с деца, дворци на децата, частни школи, студиа и клубове, членове на БСТФ и желаещи да станат членове на БСТФ по време на турнира.

 

снимки: Община Разлог
снимки: Община Разлог
снимки: Община Разлог
снимки: Община Разлог

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK