Постоянен арест за 47-годишния Георги след убийството в Кюстендил

Снимка: Infomreja.bg

Той заяви: Съжалявам и се срамувам от случилото се, но бях принуден

Кюстендилският окръжен съд, председателстван от съдия Йоланда Цекова, прати за постоянно в ареста 47-годишния Георги Стоичков, който е привлечен като обвиняем за убийството на 45-годишния Христо Смиленски в квартал „Герена“.

Срещу него е повдигнато обвинение по член 115 от НК, което предвижда от 15 до 20 години лишаване от свобода. Прокурорът по случая Валери Пенков настоя по отношения на кюстендилеца да бъде взета най-тежката мярка за неотклонение.

От своя страна защитата на обвиняемия – адв. Емил Велинов, заяви, че той има чисто съдебно минало и постоянен адрес, поради което може да му се наложи мярка различна от най-тежката.

„На моя подзащитен дори не е налагано и административно наказание. Той е семеен с две деца, като моля да се вземе предвид по делото, че след инцидента той сам е подал сигнал на тел.112. Изчакал е да дойде линейка и полиция и не е направил опит да укрие веществени доказателства", обяви в съдебна зала адв. Емил Велинов.

От своя страна Георги Стоичков обяви, че съжалява за случилото се.

„Дълбоко съжалявам и се срамувам от случилото се, но бях принуден и унизен“, каза през сълзи на очи 47-годишният мъж. В съдебна зала беше и съпругата му, както и приятели, които също не въздържаха сълзите си.

Както ИНФОМРЕЖА съобщи, трагедията се разиграва на 10-и ноември малко след 00.20 часа в близост до кафене „Стоп“ в квартал „Герена“. Тогава жертвата отива до заведението на Георги, където след скандал между двамата, конфликтът се пренася на улица „Пролет“.

45-годишният Христо възпроизвежда един изстрел с газов пистолет, като впоследствие получава смъртоносно пробождане с нож от Георги.

 

 

Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK