Разкриват 1267 нови работни места по 16 проекта в Пиринско

снимки: Областна администрация - Благоевград

Всички 16 проектни предложения, подадени от Областна администрация и от общините в Благоевградска област за регионална програма за включване в Национален план за действие по заетостта 2015 г., са одобрени. Те ще бъдат изпратени за окончателна оценка в Министерството на труда и социалната политика.

Предложенията на общините и на държавната администрация бяха разгледани по време на заседание на Комисията по заетост към Областния съвет за регионално развитие в изпълнение на заповед на председателя на комисията - областния управител Димитър Димитров.

Заседанието беше открито от заместник-областния управител Костадин Дурчов, според когото регионалните програми за заетост са добър инструмент за решаване на проблемите на местния пазар на труда, въздействат върху равнището на безработица в региона и допринасят за подобряване пригодността на безработните лица с осигурена заетост.

Директорът на Регионалната служба по заетостта Станислава Поповска, която е секретар на комисията, представи накратко проектните предложения на общините на територията на областта, които да бъдат включени в националния план.

16-те предложения са за 1267 работни места, които в зависимост от дейностите и нивото на безработица в дадената община ще бъдат оценени от комисия към социалното ведомство.

Поповска отбеляза добрата активност на общините, като подчерта, че и тази година всички общини разписват проектни предложения, както и две неправителствени организации. Те отговарят на изискванията и по отношение на допустими за финансиране дейности и приоритетни целеви групи.

В четири от общините - Белица, Банско, Разлог и Петрич, се предвиждат обучения.

На заседанието присъстваха още: Миглена Бачева – главен експерт в Дирекция АКРРДС към Областната администрация; Румяна Петкова – директор на Регионална дирекция "Социално подпомагане", Любица Томова – изпълнителен директор на Сдружението на югозападните общини; Пламен Вълчев – експерт към Търговско-промишлена палата; Силвия Христова – председател на РС на КНСБ; Димитър Марчев – председател на КТ „Подкрепа“; Петър Попадиин – директор на Дирекция „Областна инспекция по труда".

 

снимки: Областна администрация - Благоевград

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK