Разкриха убиеца на 19-годишния шуменец, набор го наръгал

Снимка: Infomreja.bg

Момчето е задържано

Криминалисти от областната дирекция в Шумен установиха и задържаха извършител на тежко престъпление за броени часове.

С постановление на прокурор от ОП-Шумен, му е наложена мярка „задържане под стража“ за срок до 72 часа.

На 14 декември в 12:08 часа е дежурната оперативна част на областната дирекция в Шумен бил приет сигнал за възникнал инцидент на ул. “Ген. Скобелев“ в града.

Съобщено било, че неизвестен пресрещнал двама младежи на 18 и 19 години. Разменили си реплики, които прераснали в спор и си разменили удари.

Непознатият нанесъл удар с нож  в областта на корема на 19-годишния. Извършителят побягнал в неизвестна посока. Пострадалият бил придружен до Центъра за спешна медицинска помощ при МБАЛ-Шумен, от 18-годишния си приятел. В болничното заведение бил приет с опасност за живота. Малко по-късно починал.

Веднага след получения сигнал са предприети комплекс от оперативни действия за установяване на извършителя. Случаят веднага е докладван на дежурен прокурор в Окръжна прокуратура – Шумен.

След прецизна съвместна  работа на криминалисти от РУ- Шумен, и областната дирекция и проведени в спешен порядък множество процесуално-следствени действия бил задържан 19-годишен местен жител.

Извършени са огледи и претърсвания. В жилище в Шумен било намерено и иззето хладно оръжие. Задържаният не е криминално проявен, починалият 19-годишен шуменец също.

Работата по образуваното досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 115 от НК продължава под ръководството на Окръжна прокуратура – Шумен.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK