2 години и 6 месеца затвор за клиент, заплашвал с пистолет в заведение

Снимка: Infomreja.bg

Пистолетът, който бил със заличени серийни номера, е предаден на полицията

Районна прокуратура - Кюстендил, е постигнала ефективна присъда срещу Р.И. за извършени от него престъпления по чл. 339, ал. 1, пр. 2 от НК и по чл. 325, ал. 2, вр. ал. 1 от НК.

На 02.10.2016 г. подсъдимият И. бил в заведение в гр. Кюстендил, като носел със себе си огнестрелно оръжие – пистолет с шест бойни патрона в пълнителя.

В един момент той доближил един от посетителите – Т., когото не познавал, като го попитал кой може да му пусне музика. Било му отговорено, че следва да се обърне към сервитьорка.

Без да казва нищо, обвиняемият насочил в главата на Т. пистолета. Усещайки студенина в областта на слепоочието, мъжът се обърнал и инстинктивно избил пистолета от ръцете на подсъдимия.

Р.И. бил изведен от заведението. За случилото се бил уведомен собственикът на заведението. Пистолетът, който бил със заличени серийни номера, е предаден на полицията.

Подсъдимият И. е осъждан, като не притежава законно огнестрелно оръжие на територията на Република България. Съдът го е признал за виновен за извършените от него престъпления и му е наложил едно общо наказание от две години и шест месеца „лишаване от свобода“ при „строг“ режим на изтърпяване.

Присъдата може да бъде обжалвана пред Окръжен съд – Кюстендил.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK