БСП с наказателна акция срещу Главчев

Снимка: БГНЕС

БСП бойкотираха пленарната зала. ДПС влязоха, кворум обаче нямаше. Председателят на парламента Димитър Главчев даде 15 минути почивка.

Това е част от наказателната акция на червените заради вчерашния „парламентарен цирк“, заявиха социалистите.

Вторият опит за старт на законодателния процес също се провали. В залата влязоха 116 депутати. ДПС този път не влязоха в зала.
Главчев обаче не се предаде и реши да направи трети опит в 9.30 часа.

Последният опит на председателя на парламента също се оказа проблемен. Пултовете за регистрация на някои депутати забиха, но кворум се събра.

Точно 121 законотворци се регистрираха. Димитър Главчев благодари на присъстващите.

Главчев обяви, че променя наказанието на социалиста Антон Кутев, който вчера беше санкциониран с изгонване от две заседания. Наказанието бе намалено за едно заседание.
Главчев покани червения депутат да присъства на днешната законодателна работа. Опозицията обаче остана в кулоарите и по стаите си.

Очаква се днес социалистите да внесат искането си за отстраняване на Главчев, който наказа лидера на БСП Корнелия Нинова и Антон Кутев с изгонване от заседание.

Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ коментира лаконично проваления кворум. По думите му и преди е било така и занапред ще е така, докато националистите са във властта.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK