Разкриха оранжерия за марихуана в столичния кв. "Бояна"

Снимка: МВР-архив

След проведена специализирана полицейска операция по линия противодействието на наркотици под ръководството на Софийска градска прокуратура е разкрита оранжерия за отглеждане и производство на марихуана.

В хода на операцията са извършени претърсвания и изземвания на два адреса – в село Бистрица и столичния кв. Бояна.

На първия адрес са открити и иззети 6 малки дози марихуана. В триетажна къща в кв. Бояна на всеки етаж от нея, включително и в мазето са били създадени условия за отглеждане на марихуна като са обособени оранжерии, в които са открити монтирани таймери, въздуховоди, климатици, торове и други течности за обогатяване. Иззети са 1 чувал готова за продажба марихуана, 1 чувал със суха тревиста маса, общо 268 броя саксии с растения от типа на конопа (марихуана), която след като е била обрана от служителите на МВР съставлява 5 чувала мокра листна маса.

В хода на акцията за 24 час е задържано едно лице по ЗМВР.

Към момента са извършени разпити на лица имащи отношение към случая. Предстои извършването на множество процесуално-следствени действия - назначаване на експертизи за установяване точното количество на иззетата марихуана и др. Активните действия по разследването продължават.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK