След взрива в Сапарева баня: Хеликоптер, жандармерия и кучета "душат" из Пернишко и Кюстендилско

Снимка: Infomreja.bg

Продължава специализираната полицейска операция по издирването на престъпната група, взривила тази нощ банкомат в Сапарева баня.

Акцията се провежда под ръководството на главния секретар на МВР-Младен Маринов, и е под наблюдението на Окръжната прокуратура в Кюстендил. В нея участват хеликоптер, жандармерия и следови кучета.

Както ИНФОМРЕЖА писа, сигналът е получен към 3.30 часа тази нощ. Банкоматът е собственост на местния клон на ДСК, намира се в центъра на Сапарева баня, в близост до училището.

На място веднага са се отзовали служители на Районното управление в града и ОДМВР-Кюстендил.

При извършения от специализирани екипи първоначален оглед е установено, че устройството е взривено.

Предприети са активни издирвателни действия на територията на областите Кюстендил и Перник, в които участват полицейски служители, служители на жандармерията, СОБТ, включен е хеликоптер, както и следови кучета.

Джипът на престъпниците - БМВ X5, е намерен. Единият от членовете на групата е задържан. Останалите се издирват. Смята се, че те се укриват в гората край пернишкото село Боснек. Спецполицаи претърсват района.

Предполага се, че извършителите са въоръжени и опасни. По неофициална информация те са стари познайници на полицията. В автомобила са намерени откраднатите от банкомата пари. 

Според местните жители това е пореден опит за посегателство на въпросния банкомат. Машината няколко пъти е била атакувана, но за първи път се взривява.

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK