Разкриха обира в пощата в Горно Дряново, крадецът се оказа началникът

снимка: infomreja.bg, архив

Крадецът на 10-те хиляди лева от касата на пощенската станция в гърменското село Горно Дряново се оказа самият началник на пощата Ибрахим Манчев.

След като по нареждане на шефовете му от “Български пощи” миналия ден Манчев възстанови от джоба си откраднатата сума с обещанието, че при разкриване на извършителите парите ще му бъдат върнати. 

След проведените поредни разпити от криминалистите вчера Манчев се признал за виновен. Пред униформените той раказал, че бил принуден да инсценира обира, тъй като през последния месец бил притискан от кредитори заради непогасени суми.

За деянието си Ибрахим Манчев ще бъде уволнен от заеманата длъжност началник на пощенската станция в с. Горно Дряново, но пък за сметка на това срещу него няма да бъде повдигнато обвинение, тъй като е възстановил цялата сума, която задигнал, за да си оправи борчовете.

Запознати коментираха, че отчаяният пощенски началник бил толкова изплашен от заплахите на кредиторите, които денонощно го притискали да върне парите, че дори сам се оплел в собствените си лъжи, защото иначе бил скромен и честен човек. 

Съмненията върху него паднали още в самото начало на разследването, коментираха от полицията. 

Както ИНФОМРЕЖА писа, пощенската станция в селото бе обрана след взломяване на три врати, където се намирала оставена незаключена каса с пари, предназначени за изплащане на пенсии на хора от селото.

Манчев сам насочил към себе си разследващите, като в показанията си признал, че откакто е на този пост, за първи път му се случило да забрави да заключи касата и след като се сетил за "своята грешка" към полунощ отишъл да я заключи, но парите вече ги нямало.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK