Разкриха незаконен добив и превоз на дървесина

Снимка: Infomreja.bg, архив

Два автомобила, незаконно транспортиращи 20 куб. метра букови дърва за огрев, задържаха служители на Югозападното държавно предприятие и отдел „Вътрешна сигурност” на ОД на МВР Благоевград при съвместна операция на територията на ТП „ДГС Струмяни”.

Автомобилите, марка „Прага”, са собственост на бащата на служителя от Гранична полиция Иван Иванов, уличен в нерегламентирана дейност с дървен материал.

При проверката се установява, че дървесината е добита на територията на „ДГС Първомай”, а документите за транспортирането й са издадени от служители на ТП „ДГС Струмяни” и описани в отдели, попадащи в обхвата на същото стопанство.

В документите е записано, че добивът е извършен от обект, предназначен за осигуряване на местно население с дърва, които се предлагат на значително по-ниска цена и само срещу списъци, предоставени от кметството. Проверяващите обаче установяват, че дървесината и в двата камиона е незаконно добита и транспортирана.

На служителите от ТП „ДГС Струмяни”, издали противозаконно документите за произход и транспортиране, ще бъдат наложени строги дисциплинарни наказания съгласно Кодекса на труда.

В момента контролни екипи на Югозападното държавно предприятие продължават щателни проверки в двете териториални поделения - „ДГС Първомай” и „ДГС Струмяни”. След окончателното изясняване на случая от ЮЗДП ще предоставят допълнителна информация.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK