Втори нападнат дядо! Апаш му взел телефона

Снимка: Infomreja.bg

37-годишен рецидивист е задържан за извършен грабежа

Минути след 10 часа на 3 април жена съобщила в полицията, че възрастният мъж, за когото се грижи, й е споделил по телефона, че два дни по-рано е бил нападнат и ограбен в дома си в с. Гара Лакатник.

Изпратените на адреса служители на РУ-Своге, изяснили, че в къщата е влязъл непознат маскиран мъж, който произвел изстрел във въздуха, а после ударил стопанина с пистолета по главата, взел наличната в стаята парична сума и мобилния му телефон, оставяйки го впоследствие пред входната врата.

В хода на незабавно предприетите от криминалистите оперативно- издирвателни действия за срок до 24 часа е задържан 37-годишен криминално проявен и осъждан жител на врачанското село Елисейна. Действията по разследването продължават под наблюдението на прокуратурата.

По-рано днес Иван Гешев посети пловдивското село Трилистник във връзка с проведена специализирана полицейска операция срещу битовата престъпност в района. Прокуратурата в Пловдив и органите на ОД на МВР - Пловдив за по-малко от денонощие са разкрили извършителите на побой и грабеж на 86-годишен жител на селото, от когото са отнети 100 лв. и лични документи. Двамата нападатели – на 32 г. и на 16 г., са задържани за срок от 72 часа и предстои да бъде поискано от съда да им наложи мярка за неотклонение „задържане под стража“. Установено е, че са имали и предишни криминални прояви, като непълнолетното лице е с наложена условна присъда за блудство през 2019 г.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK