120 дупничани с „Топъл обяд“ още 4 месеца

Снимка: Infomreja.bg

Кметът инж. Методи Чимев сключи споразумение за удължаване на срока

Община Дупница ще продължи безплатното изхранване на 120 жители по проект "Топъл обяд" още 4 месеца. Това стана факт, след като кметът на Община Дупница инж. Методи Чимев сключи споразумение за удължаване срока за още 4 месеца - до 30 април тази година с Агенция "Социално подпомагане".

Както е известно, вече няколко години безплатен обяд - супа и основно получават хора с ниски пенсии, без доходи и лица на социално подпомагане.

"Осъзнаваме отлично нуждата от подобна услуга за тези хора, тъй като потребителите са основно възрастни хора. Успяхме да защитим споразумението в пълния обем от потребители, за да не се налага да редуцираме броят им, за разлика от други общини, където броят бе намален или въобще бе отказано споразумение.

Бъдете сигурни, че Община Дупница няма да откаже да се възползва от нито един социален проект и в този мандат, след като касае облекчение за жителите и най-вече за възрастните хора. Очакваме да бъде обявена нова процедура в този вид услуга, за да кандидатстваме и да продължим и в бъдеще да изхранваме наши съграждани", лаконичен бе инж.Чимев.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK