Раздадоха храна и вода на бедстващите шофьори на Илинден, осигурени от Община Гоце Делчев

Снимки: Община Гоце Делчев

100 пакета с храна и вода осигури днес ръководството на община Гоце Делчев за шофьорите, бедстващи от двете страни на българо-гръцката граница на ГКПП Илинден – Ексохи.

Над 50 ТИР-а чакат от българска страна заради пълната блокада на граничния пункт. По данни на водачите, които поддържат връзка с колегите си от другата страна на пункта, българските ТИР-ове, които са блокирани край Ексохи, са 20 на брой. 

Част от пакетите с храна и вода бяха предоставени на бедстващите български шофьори от гръцката страна на пункта, а останалите бяха раздадени от служители на община Гоце Делчев на хората, които чакат на наша територия.

Някои от шофьорите чакат от понеделник на граничния пункт Илинден - Ексохи. Сред тях има както българи, така и гърци, румънци и италианци. Те изразиха огромна благодарност към Община Гоце Делчев за човешкия жест и споделиха, че се надяват час по-скоро въпросът с блокадата да бъде решен. 

Това е втората инициатива на община Гоце Делчев за осигуряване на храна и вода на бедстващите шофьори на ГКПП Илинден-Ексохи от началото на протестните действия.

 

КОМЕНТАРИ

МИЛЮ17:05 - 18.02.2016
ДРЕМЕ МИ
Браво , хора сте убедих се15:32 - 18.02.2016
Браво на община Гоце делчев , хора сте убедих за пореден път . Къде е община Хаджидимово да направят такъв жест към бедстващите шофьори или не го правят за да върви далаверата по магазините в общината . Хайде г-н Терзиев обороти м магазинната мрежа и часнти продавачи не е за хубаво на гърба на това бедствие което се случва под носа ви
Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK