Разчистват центъра на Дупница от временни търговски обекти

снимка: infomreja.bg, архив

От днес започна връчването на предизвестия на търговците стопанистващи преместваемите обекти на “Минчов площад” и по ул. “Хан Аспарух” (при светофарите на ГУМ) в Дупница.

Премахването им е във връзка с приетата стратегия за преместваемите обекти на територията на града, приета преди няколко месеца от Общински съвет-Дупница.

На “Минчов площад” разположените обекти досега работеха с анекси към договорите си, и собствениците им ще имат 14 дни време от получаване на предизвестието, за да ги махнат.

Освен тях, ще бъдат премахнати и 6 броя павилиони на ул “Хан Аспарух”.

Те не само че попадат в 1-а зона на схемата за разполагане на преместваемите обекти, а и договорите им изтичат на 26 ноември.

 Според решението на дупнишкия парламент, в 1-а зона ще бъдат еднотипови павилионите и до 10 кв.м.

До месец ще бъде изготвена схема, с която да бъдат определени броя и разположението на търговските обекти на “Минчов площад” и по ул. “Хан Аспарух”, площта на всеки един обект и визията им, като последната дума ще има гл.архитект на Община Дупница Славка Петкова, която трябва да я одобри.

 Към края на годината ще стартират и процедурите по отдаването под наем на типовите павилиони на двете места, съобразени с изискванията на стратегията и одобрената схема.

След Нова година пък ще започне процедурата и по премахването на преместваемите обекти намиращи се на пл. “Свобода” (пред х-л Рила).

Те попадат във ВИП-зоната и на тяхно място няма да има постоянни обекти и площта ще остане свободна.

“Идеята на стратегията е много простичка-да се сложи край на поставянето на всякакви и най-различни по визия преместваеми обекти. С тази беразборност се разваляше и визията на града, а с новата стратегия не само, че ще промени тази визия, а и ще бъде естетическа издържана”, коментира кметът на Община Дупница инж. Методи Чимев.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK