Разбиха схема за телефонни измами в Кюстендил

снимка: infomreja.bg, архив

72-годишна жена от Кюстендил е станала жертва на телефонни измамници в края на миналата седмица.

Непознат глас й съобщил по  телефона, че снаха й с двамата й внуци са пострадали при катастрофа и спешно се нуждаят от  животоспасяваща операция, за която са необходими 5000 лв.

Възрастната жена успяла да събере 1000 лв., а час по-късно куриерът бил при нея. Тя получила и указания половината от парите да бъдат в плик. На следващия ден, вече убедена, че е измамена, сигнализирала полицията в града. Спомняла си части от регистрационния номер на автомобила.

Униформените предприели незабавни действия, колата е установена, както и двамата мъже - получатели на парите.

Мъжете са 25-годишни и са от Кюстендил. Единият от тях се регистрирал в сайт за работа. Така бил открит и нает от работодател – “ръководител на куриерска фирма”.  По спешност трябвало да поеме задача, договорили се “документите” да бъдат доставени във Велико Търново. Заедно с документите щял да получи и пари за разходите и хонорар от адреса, от който взима “документите”.

Наетият вече млад мъж помолил свой приятел с автомобил за помощ, получили пратката и тръгнали. Малко преди влизането във Велико Търново позвънили на “работодателя”, ситуирали къде точно са, последвали указания пликът да бъде оставен до близкия билборд и тръгнали обратно към Кюстендил. 

През последните пет дни 7 граждани са сигнализирали в полицията, че са били атакувани по телефон с тревожни съобщения, свързани с техни близки, но не са имали пари и не са могли да помогнат. Криминалисти са завели възрастна жена в крайгранично село, за да се убеди, че дъщеря й е жива.

От полицията призвават хората да бъдат внимателни към непознати, които им искат пари.

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK