Разбиха лаборатория за синтетична дрога в Радомирско

Снимки: МВР

Лаборатория за синтетична дрога е разкрита в Радомир. Полицейската операция е проведена на 5-и февруари т.г. от служители на ГДБОП, ОДМВР-Перник и РУ-Радомир, под наблюдението и ръководството на Окръжна прокуратура - Перник. В рамките на операцията са осъществени процесуално-следствени действия в къща в радомирското с. Долна Диканя, обитавана от 43-годишен столичанин.

Там антимафиотите открили инсталация за производство на синтетична дрога в работен процес. Инсталацията представлява метален съд, свързан с газова горелка, съдържащ около 20 литра кафява течност, която при тестване реагира на метамфетамин.

При извършеното претърсване от жилището са иззети още: туба, съдържаща около 10 литра прозрачна течност, която при тестване с полеви тест реагира на амфетамин база; около един килограм бяло прахообразно вещество, дало реакция на амфетамин и други химикали и прекурсори, използвани в процеса на синтез на наркотичното вещество.

Намерени и иззети са колби, хладници, мерителни чашки, стъклен съд.

Столичанинът е задържан в рамките на 24 часа. По случая е образувано  досъдебно производство по чл. 354 „а“, ал. 1 от НК, работата по документирането му продължава под наблюдението на прокуратурата.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK