Велико Търново и Пазарджик бележат негативен ръст на заболели

Снимка: Infomreja.bg

В област Велико Търново заболеваемостта от Covid-19 отново достигна 400 на 100 000

В Пазарджик се отчита повишаване на заразените с Covid -19. Заболеваемостта е достигнала  261 на 100 000 души, но засега областта все още не е на влезнала в тъмночервената Covid  зона. 

В града пред една от големите търговски вериги  е разкрит подвижен имунизационен кабинет. Всеки, който желае, може да се ваксинира там, като срещу това ще получи ваучер от 20 лева, каза директорът на РЗИ д-р Хюля Шериф:

"В събота и неделя работи от 10 до 16 часа. Разкрили сме този кабинет, за да може хората, които не могат през делничните дни да се ваксинират, да посетят кабинета и да се възползват", съобщава БНР.

В област Велико Търново заболеваемостта от Covid-19 отново достигна 400 на 100 000 население. Увеличават се тежките случаи в болниците, както и броят на учениците, които преминават на дистанционно обучение.

В болниците в областта се лекуват 207 пациенти с коронавирусна инфекция. Свободни са 23 % от леглата в специализираните сектори, няма свободни интензивни легла. На домашно лечение са още 976 с коронавирусна инфекция. 

За един ден още пет училищни паралелки са поставени под карантина, заради заразени ученици от първи до десети клас.  

Малко над 18 % от населението е със завършен ваксинационен цикъл. Поставени са 173 подсилващи дози ваксина на медици. В старческите домове започна проучване сред персонала и домуващите за поставяне на бустерна доза от ваксината.  

В Свищов затегнаха противоепидемичните мерки, в Елена отмениха празника на Еленския бут, пише БНТ.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK