Янаки Стоилов: Лятото беше пропуснато, сега сме на трето място по починали

Янаки Стоилов, снимка: БСП

"БСП отказва да крепи корупционните практики на ГЕРБ"

Да се намали облагането на данъчната основа на всяко младо семейство с едно дете до 500 лeва месечно, означава стотици хиляди семейства да имат по-големи доходи.

Предложението на БСП защити в предаването „Панорама“ зам.-председателят на БСП Янаки Стоилов. „Огромното мнозинство от хората ще плащат по-нисък данък, а заможните ще плащат малко повече от сега“, конкретизира Стоилов.

„В предложения от БСП бюджет дефицитът е по-нисък с половин милиард, отколкото този на ГЕРБ”, отбеляза социалистът.

Стоилов припомни, че БСП предлага преизчисляване на всички пенсии с по-висок осигурителен доход: „То ще бъде справедливо за всички групи пенсионери. Предлагаме ДДС на лекарствата да стане 9%. Там цените са регулирани и със сигурност намалението ще се усети.”

Янаки Стоилов подчерта, че България е рекордьор по неравенства в Европейския съюз и има осем пъти разлика между най-ниската и най-високата подоходна група.

„Ние искаме по-голямо обезщетение за отглеждане на дете през втората година на майчинството, както и безплатни учебници за всички ученици. Предлагаме по-високи възнаграждения и за лекарите, учителите и полицаите”, обясни заместник-председателят на БСП в ефира на БНТ.

Янаки Стоилов коментира, че БСП е против предложенията на ГЕРБ за оскъпяване на ВиК услугите, за двойното увеличение на извънредния труд и промените в законодателството за бързите кредити, които ще ощетяват още повече хората в недоимък. 

„Няма как да сме съучастници в това и да крепим кворума, за да успеят поредните корупционни и лобистки практики на управляващите“, отбеляза по широко коментираната тема за нерегистрирането в парламентарната зала на депутатите от БСП Янаки Стоилов.

Той разясни поведението им: „Затова депутатите  на БСП ще помогнат,  където е най-необходимо в момента – ще бъдат доброволци в болниците и в училищата“.

Проф. Стоилов изтъкна, че Борисов се е криел в продължение на месеци и е пускал клипове, вместо да управлява ефективно.

„Лятото беше пропуснато в борбата с коронавируса. В тези месеци трябваше болниците да бъдат преструктурирани. Няма здравна карта, няма здравна електронна система. Не бяха планирани и мерки при различни ситуации. Управляващите са с печален рекорд -  днес България е на първо място по брой починали в Европа на един милион население, а на двуседмична база страната ни е на трето място по починали”, критикува по време на участието си в БНТ проф. Янаки Стоилов.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK