Рашидов: От оставащите в България ”чеп за зеле не става”

Снимка: КРОСС

Вежди Рашидов смята, че България изнася потенциала си в чужбина, а остава това, от което „не става чеп за зеле“. Сериозни култури и държави са загинали, така че да не си правим илюзии, че малка държава като България ще издържи, каза още той.

Ако опозицията продължи да се държи инфантилно, най-вероятно ГЕРБ ще управлява и след следващите избори. Не знам каква е една опозиция, но ролята на един парламент и отговорни хора е, не да се занимават с интриги, с доноси, коментира пред БНТ председателят на парламентарната комисия за култура и медии Вежди Рашидов.

Вежди Рашидов сподели, че не съжалява, че не е министър на културата и в сегашното правителство. Той допълни, че е бил министър достатъчно дълго време, а е и настъпил период на демотивация, заради множеството хора, които са критикували културните му проекти като Ларгото и „Квадрат 500″ в София.
 

„Обичам свободата, а не свободията. Искам да се върна към амплоато си на творец. В България никой не е свикнал да се отказва. Благодаря на премиера Борисов, защото бях до последно в кандидатурата, но имам нужда от почивка. Непрекъснато имаше дежурни, които ме обвиняваха в кражби и измами“, каза Рашидов.

Той отбеляза, че и диагнозата му за рак също е изиграла ключова роля в решението му, но сподели, че сега се чувства много по-добре. Рашидов се похвали с предстоящите си изложби, като най-скорошната ще е по повод рождения му ден на 14 декември, където ще се изложат западноевропейски картини в живопис, както и реставрирани картини.

Специално място ще намери платно на Рембранд.

 

КОМЕНТАРИ

Чатал18:22 - 28.11.2017
А ти и асим овчарче то най големите чепове
;)13:53 - 27.11.2017
Защо наричат Вежди Рашидов Главния мултак на България? Отговорът е тук: http://647days.blogspot.com/2009/09/httpwww.html Случката е излъчена на живо в предаването на Тодор Колев „Как ще ги стигнем…“: В гладната зима на 1996 г. по случай рождения си ден 14 декември Веждито вдига пищен купон в отрупани маси. През витрините на ресторанта надничат гладни граждани, някои гризат банички. Пристигат президентът Желев със съпругата си, Батето, Ахмед Доган, Илия Павлов със съпруга и пр. Целуват рожденика. Друг кадър – текат новини: Бензинът А-93 е скочил на 222 лв. за литър, свинското – на 1060 лв. за килограм. Общо 310 % инфлация. Пак купона – Илия Павлов оповестява, че на рожденика Рашидов (по чл. 381 от Моралния кодекс на строителя на капитализма) се присъжда почетна титла Главен мултак на Република България – за особени заслуги към корпорацията Мултигруп. Титлата е пожизнена и т.н. Впрочем на същата дата, но през 2011 г. Вежди празнува 60-ия си юбилей при пълна секретност (заради смъртта на Велко Кънев) във фолк-кръчмата „Най-клуб“ в Правец – в луксозния комплекс на Валентин Златев. Шефът на „Лукойл“ също бил част от купона.
SS13:47 - 27.11.2017
Веждичка......Главния Мултак на Прехода........А защо се самоизнасят, не изнасят а самоизнасят, народа....защо говорите само глупости.Заради КОЙ и ЗАЩО се самоизнасят, кой трови народа вече толко години?Ти не беше ле част от тая ОТРОВА?Мръсни нагли боклуци па чак и акъл дават а трябва да се скрият в миша дупка и да не се показват доживот.
Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK