Рангел Абушев на проби в Пирин ГД

снимка: Пирин Гоце Делчев, архив

Пловдивският талант Рангел Абушев започна тренировки с Пирин Гоце Делчев. Нападателят ще дебютира със зелената фланелка срещу бившия си клуб Берое на 10 юли, когато  Пирин (ГД) ще играе контрола със заралии в Смолян.

Абушев е със статута на свободен агент, след като разтрогна договора си с Берое по взаимно съгласие. Той имаше контракт със заралии за две години, но новият треньор на "зелено-белите" Ивко Ганчев е преценил, че няма да разчита на него. Бившият нападател на Марица, Вихрен, Локо (Пловдив) и Берое бе харесан от "канарчетата", но в последния момент пловдивчани се отказаха от него.

Междувременно наставникът на Пирин Яков Папарков отпрати дошлия на проби французин Амин Джумбе. Юноша на ПСЖ не впечатли с изявите си в контролата с втория отбор на Динамо Москва. На терена на комплекс „Пири” в Банско, където се игра проверката с Динамо, имаше около 150 човека публика от Гоце Делчев, които подкрепиха своите любимци в първата контрола.

Сред тях бяха кметът на града Владимир Москов, депутатът Георги Андонов и футболисти Димитър Макриев, Любомир Витанов и др. Единственото попадение за руснаците вкара Дмитрий Отставнов в 10-ата минута, като засече с глава центриране отдясно.

Въпреки загубата Папарков изрази задоволство от представянето на своите футболисти, имайки предвид умората от тежките тренировки през последните няколко дни.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK