Раненият при взрива в Сандански в критично състояние, изгуби зрението си

снимка: infomreja.bg

Раненият при бомбения атентат рано тази сутрин в Сандански вече е опериран, но състоянието му продължава да е критично, заяви за ИНФОМРЕЖА завеждащият хирургично отделение в МБАЛ „Св. Врач“ д-р Георги Алексиев.

59-годишният Малин Илиев е закаран в лечебното заведение с тежък хеморагично-травматичен шок, с кръвно 60 на 40, откъсната дясна ръка в областта на предмишницата, с огромна рана в корема и излезли навън черва.

„По лицето и цялото тяло на пострадалия имаше множество тежки наранявания и разкъсвания, предизвикани от проектилите. Има реална опасност за зрението му“, допълни д-р Алексиев.

По думите му операцията е преминала успешно, но животът на Малин продължава да е в опасност.

В момента пациентът е в отделението по реанимация и е на апаратно дишане. Обмисля се транспортирането му в столична клиника.  

„За съжаление в България здравеопазването е под всякаква критика, а за транспортирането на пациенти в София няма никаква организация. Така е във всички болници, не само в нашата. За да се реагира бързо, човек трябва да има лични връзки и лобита“, коментира пред ИНФОМРЕЖА д-р Алексиев.

Според него единствено в България от цяла Европа процентът за здравеопазване от БВП е едва 3,9. „Ако премиерът е решил да се появи на някое място, веднага му се урежда хеликоптер, а колко болни умират всеки ден в българските болници, оставени без специализирани грижи и транспорт, някой пита ли се. Все някой трябва да ги каже тези неща“, заяви с огорчение шефът на хирургичното отделение в санданската болница.

Малин Илиев бе взривен от избухнала самоделна бомба, поставена пред офиса на Евророма в курортния град. Инцидентът станал тази сутрин към 5.30 часа. Както всяка сутрин, той и още четирима негови колеги се събрали пред партийния офис преди да тръгнат на работа. Мъжете са от частната строителна бригада на Тони Ангелов, местният лидер на Евророма.

 

 

ОЩЕ СНИМКИ ВИЖТЕ ВЪВ "ФОТО МРЕЖА"

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK