Ранен авджия и 4 акта при проверки по лова през почивните дни

Снимка: Infomreja.bg

Един пострадал по време на лов, четири акта за нарушения и едно констатирано нарушение с неизвестен извършител е равносметката от проверките на горските инспектори през първия ловен уикенд.

Ловният сезон за пернат дивеч беше открит в събота, 8 август. Проверяващите са установили нарушения, свързани с незаверен ловен билет и употреба на алкохол. Двама ловци са глобени за липса на сигнално облекло.

Един ловец е прострелян и откаран в спешна помощ с огнестрелна рана, без опасност за живота. Инцидентът е станал при откриване на ловния сезон в местността "Гардан" в с. Раяновци на територията на Регионална дирекция по горите – Кюстендил. Изстрелът е произведен от друг ловец, който същия ден е ловувал с индивидуално разрешително за лов. Служител на РДГ Кюстендил и служба КОС - МВР са отишли на място, където е иззето оръжието на лицето.

Инспекторите са направили общо 3800 проверки. Проверени са 427 ловни дружинки, 282 превозни средства и 3 097 ловци. Проверките са извършени от 526 служители на регионалните дирекции по горите, държавните горски и ловни стопанства, ловните сдружения, съвместно с представители на Министерството на вътрешните работи.

Масираните проверки продължават. Строго ще се следи за спазване на разпоредбите на Закона за лова и опазване на дивеча и Правилника за прилагане на Закона при провеждане на ловните излети, предупреждават от Изпълнителната агенция по горите.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK