Рамков договор за сътрудничество бе подписан между Община Кюстендил и "Национална компания индустриални зони" ЕАД

Снимки: Infomreja.bg

Рамков договор за сътрудничество бе подписан днес между Община Кюстендил и "Национална компания  индустриални зони" ЕАД.

Формалният акт на скрепяване на сътрудничеството бе извършен в заседателната зала на Община Кюстендил от кмета Петър Паунов и изпълнителния директор на НКИЗ Антоанета Барес.

„Радвам се, че Община Кюстендил ще се присъедини към нашата инициатива за развитие на Индустриалните зони в България. Изключително важно е, че срещаме подкрепата на общината, тъй като, за да може да се ситуира една инвестиция, подкрепата на държавата и общината са ключови за това. Надяваме се да си бъдем полезни и да доведем нови инвестии в Община Кюстендил", каза Антоанета Барес.

Общината предлага терен от 190 дка, бившето военно стрелбище до село Жиленци, близо до републиканския път за РМакедония и Коридор №8.

По думите на Антоанета Барес предстои активно промотиране на терена в община Кюстендил, като в момента, в който има заявен инвеститорски интерес ще се стартира изграждането на инфраструктурата.

Кметът определи партньорството като ключово за 2018 година и пожела успех на начинанието.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK