Полицаите от Гоце Делчев в четвъртък отново без обедна почивка, излизат на протест пред сградата на районното управление

Димитър Попов, снимка: Infomreja.bg

Синдикалната федерация на служителите на МВР в община Гоце Делчев е в протестна готовност. Ефективни действия към момента обаче не се предвиждат. Това заяви местният синдикален лидер Димитър Попов. 

За утре /четвъртък/ служителите на реда са предвидили символичен протест пред сградата на Районното управление в Гоце Делчев, който ще бъде проведен през обедната почивка - от 12,30 до 13,30 часа.

Според председателя на синдикалната федерация основната причина за оргаизирането на поредния протест е не са парите, а начина, по който е предложена реформата. "На всичкото отгоре се заобиколи диалогът със служителите, които са пряко засегнати от промените", коментира Димитър Попов. 

Според полицаите е незаконно чрез държавния бюджет да се променят 7 ключови закона. "Това не е правено досега и това е нещото, което даде тласък на служителите в системата на МВР за протестни действия", допълни Попов.

Той бе категоричен, че когато бъдат засегнати социално-икономическите права и интереси на синдикални членове, федерацията е длъжна да ги защити.

В рамките на този месец двама служители на реда в Гоце Делчев са подали заявления за напускане от системата на МВР.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK