Мъж дарява земя на село за хоспис, търси инвеститор

Снимка: Фейсбук

Мъж дарява 1,5 декара от дворното си място в село Константиново, Варненско, за построяване на хоспис.

"Селото е само на 15 километра от гр. Варна, парцелът е в регулация, на два пътя, електрифициран и водоснабден. Районът е много тих, с изключително чист въздух, приятна панорама и отстоящ само на около 600 метра от красива дъбова гора", обяснява на страницата си във Фейсбук Марин Урумов.

Той е счетоводител с над 20 години трудов стаж и вещо лице към Варненския окръжен съд, лицензиран оценител на недвижими имоти и експерт съдебно-счетоводни експертизи. 

"Нямам нужните средства да построя хосписа сам, затова очаквам подкрепата ви да помогнете това съобщение да стигне до повече хора. На политиците не им пука, но държавата сме аз и вие, а не те, и вярвам, че всеки българин, дори най-бедният, заслужава достойна старост и достоен живот! Моля, подкрепете ме!", пише Урумов.

Той поставя условие при интерес от частен инвеститор - минимум две стаи да бъдат предоставени за социално слаби възрастни българи, за които обгрижването до края на дните им да бъде безплатно и безвъзмездно.

"При инвеститор - организация с идеална цел или държавата (последното би изненадало всички ни) с цел избягване на неправомерното отклоняване на средствата по финансирането и самото строителство, имам условие лично (и безвъзмездно) да отговарям и следя разходването на финансите по проекта. Гарантирам с името си, както, сигурен съм, и всички, които ме познават, ще гарантират честността ми", допълва той.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK