Главен комисар Николов: Локализирани са трите по-сериозни пожара на територията на страната

Снимка: МВР

Обстановката към момента е относително спокойна; 171 са възникналите през вчерашния ден пожари

Към момента действат 51 пожара на територията на страната. Внимание за нас представляват три пожара – над Карлово, област Пловдив, обхванал площ около 40 дка, трудно проходима площ. В гасенето му се включиха и колегите от МО с хеликоптер. Огънят е локализиран, днес продължават действия по доизгасяването му.

Вторият пожар – област Хасково, в село Александрово, също е овладян. Пожарникари, лесничеи и горски обхождат територията и следят ситуацията, за да предотвратят ново разрастване при очакваното повишение на температурите. Пламъците тук унищожиха над 600 дка гора. Продължават гасителните действия.
Третият пожар е в свиленградското село Равна гора, на площ около 3000 - 3500 дка, предимно сухи треви храсти, широка растителност, унищожен е и около 70 дка боров масив.

Продължават действията, пожарът е почти напълно овладян. Към този момент няма опасност огънят да се разрасне. В гасенето му участваха 11 пожарни с екипите, доброволци и горски служители, използвани бяха и два булдозера. При необходимост, има готовност в гасенето да бъде включен и хеликоптер. Под думите на главен комисар Николов, който на място инспектира създадената организация на екипите, причини за пожарите са предимно небрежни и човешки действия.

Директорът на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“ уточни, че българските пожарникари са се включили в гасенето на тир, на румънска територия. Тежкият камион, превозвал дървени въглища,  изчаквал реда си на ферибота. Сигналът е получен при нас, имаме споразумение с румънските власти, и затова е изпратен екип. Пожарът е овладян, разтоварва се всичко и вървим напред.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK