Обжалват постоянната мярка "задържане под стража" на единствения задържан след обира на банкомата в Сапарева баня

Снимка: Infomreja.bg

Защитата обжалва постоянната мярка „задържане под стража“ за Господин Динев, единствения задържан след обира на банкомат в Сапарева баня, наложена му от районния съд в Дупница, съобщи говорителят на окръжна прокуратура  в Кюстендил Марияна Сиракова.

На 22 ноември кюстендилският окръжен съд ще разгледа жалбата - заседанието вероятно ще е при закрити врата.

Годсподин Динев, който по коментари в Дупница, е управител на заведение  в Перник, е обвинен за участие, като помагач  във взривянането на банкомата в центъра на Сапарева баня през нощта срещу 9 ноември.

Тогава извършителите Тодор Богданов, Кирил Микев и Красимир Йорданов успяха да се укрият въпреки полицейската блокада на района при село Боснек, в която участваха 250 полицаи, жандармерия, вертолет, дронове, следови кучета.

Те и досега са в неизвестност и са обявени за общонационално издирване. Динев умишлено улеснил противозаконно отнемане на чужда движима вещ. Той управлявал лек автомобил „Фолксваген Кади“ и осигурявал безпрепятственото придвижване на друг лек автомобил - марка „БМВ Х5“, с който било извършено престъпното деяние.

Чрез взривяване на вратата на АТМ – устройство бил отнет сейф, съдържащ касета с 9 000 лева, обявиха от прокуратурата.

На заседанието на дупнишкия съд по мярката му за неотклонение  Динев не дал разяснения. Съдиите решиха, че той може да се укрие -още повече, че останалите трима извършители на обира все още не са задържани, и го оставиха в ареста. Ако го призанят за виновен, го грозят до 10 години затвор.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK