27 тежки ПТП-та са станали през изминалата нощ

Снимка: Infomreja.bg

27 тежки пътнотраспортни произшествия са станали през последното денонощие, загинали хора няма, съобщи на брифинг на Кризисния щаб, ситуиран в Агенция пътна инфраструктура, в който участват представители на МВР, транспортното и енергийното министерства,  главен инспектор Росен Рапчев от отдел „Пътна полиция“, ГДНП.

При инцидентите са ранени 34 души, но нито един не е с опасност за живота, добави още той. 

От „Пътна полиция“ призовават гражданите да не пътува, ако това не е наложително. Ако все пак се налага да тръгват добре екипирани и с изправни автомобили, подготвени за движение в усложнена пътна обстановка.

От 7 часа сутринта АМ „Тракия“ в участъка от Бургас до Карнобат е отворена за нормална експлоатация.

Предстои отваряне и на АМ „Хемус“ в участъка от Варна до Шумен. Отворени за движение са всички главни пътища за тежкотоварни автомобили.

По автомагистралите „Хемус“, „Тракия“, „Струма“ и „Марица“ няма ограничения за тежкотоварно движение и започва нормален трафик, обобщи инж. Дончо Лазаров, председател на УС на АПИ.

Тежки остават условията в област Добрич. В момента усилията там са насочени към това да се пробият пътищата към Кардам и Дуранкулак. Главният път  I-5 в участъка между Бяла и Русе е отворен за  товарни превозни средства под 3,5 тона. До един час ще бъде отворен и за товарни автомобили, за да се освободи тежкотоварното движение по направление Русе-Капитан Андреево.

И към момента продължават снеговалежите в цялата страна, но с усилията кризисния щаб и пътнопочистващите фирми обстановката започва да се нормализира, обобщиха от Кризисния щаб.

В областите Смолян и Кърджали остават ограниченията за вериги, прогнозата е за спиране на снеговалежите по обед, а с това ще отпадне и ограничението за вериги.

Въпреки усложнената метеорологична обстановка, в страната няма бедстващи хора, обобщиха още от Щаба.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n