Рафтинг, каяци, колоездене, парапланеризъм и катерене на двудневен фест в Кресненското дефиле

Снимки: Адвенчър Нет

Едни от най-актуалните алтернативни спортове влизат в програмата на предстоящия само след две седмици Outdoor & White Water Fest, който ще се проведе на 31. март и 1. април в Центъра за приключения и рафтинг кемп Адвенчър Нет.

Това е второ издание на събитието, откриващо рафтинг и каяк сезона в Кресненското дефиле. Фестивалът не само ще събере една сплотена общност на практикуващи разнообразни активности сред природата, но и ще предложи свежи възможности за отдих и забавления в специално обособени палатков лагер и музикална сцена.

Фестивалът ще обедини най-изявените представители на рафтинг и каяк общността, между които клубовете Adventure Net, Reflip, Раец, Атом, Nomad Team, Mashini Holidays, Tudurini Bros, Воден хоризонт. Всички те ще представят своята дейност и ще се включат в наситени с адреналин игри и състезания в бързи води, които се провеждат традиционно за откриването на сезона от опитните инструктори по Струма.

Приятната новина е, че част от игрите са създадени специално за напълно начинаещи, нетърпеливи да приемат предизвикателството на бързеите в буйната пълноводна река.

Празнична демонстрационна регата пък символично ще понесе по течението на Струма всички, осмелили се да скочат в лодките – посетители, журналисти, специални гости, инструктори и прочие.

Нова перспектива към смайващия релеф на Кресненското дефиле ще предложат от клуб по парапланеризъм SkyCamp, чиито опитни тандемни пилоти ще издигнат високо във въздуха своите пасажери, за да им разкрият невиждани гледки над величествения Пирин и отвъд границите на страната, към планините, морето и езерата на Гърция и Македония.

В изключително атрактивен велопоход ще могат да се впуснат почитателите на планинското колоездене. Маршрутът е с. Влахи – с. Ощава – с. Стара Кресна. Трасето, преминаващо през едни  от най-вълнуващите и наситени с културни и природни забележителности места в региона, е със средна трудност.

За най-малките пък ще има състезание по катерене на стената в кемпа, която по традиция се превръща в любима на децата. Надпревара по слаклайн ще се проведе в непосредствена близост до стената за катерене, сред шарената сянка на иглолистните дървета, палатките и цветната хамачена градина на Айляк хамак.

Специални гости на събитието ще бъдат алпинистът Боян Петров, както и представителни лица на общините Кресна и Симитли, които ще се представят с локално производство и фолклорни състави.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK