Противоепидемичният контрол в „Пиринтекс“- Гоце Делчев, е занижен

Снимка: МВР, архив

Маски за работниците няма, макар че те ги шият

На електронната поща на ИНФОМРЕЖА се получи сигнал за грубо нарушаване на противоепидемичните изисквания във фирма „Пиринтекс“ ЕООД – Гоце Делчев. В него се казва, че на входа не се прави никаква проверка на здравословното състояние на пристигащите работници и служители. Липсват маски и ръкавици, както и дезинфектанти. 

Наша проверка показа, че писмото отговаря на истината. В предприятието, в което се трудят около 1 500 души, не се извършва входящ контрол. Дезинфектанти няма, разчита се само на измиване със сапун. Макар че точно тук се шият маски и половината от нужното количество вече е готово,  на работещите във фирмата такива все още не са раздадени. Това щяло да стане едва след изпълнението на цялата поръчка.

На фона на негативните оценки има и нещо положително – жените, чиито мъже се завръщат от чужбина, биват пускани за домашен престой под карантина.

 

КОМЕНТАРИ

Някой09:14 - 21.03.2020
Фейк новина
Димитър22:19 - 17.03.2020
Нищо няма да направи тъпият комунист. Така както нищо не прави 25 години за развитието на града, спирайки други големи фирми да открият фабрики в района.
Гоце20:42 - 17.03.2020
Затваряме баничкарниците и малките павилльончета а Пирин-Текс да работи нека сега да видим какво ще направи Москов
Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK