С вълнуващ поход клуб „Пирински стражи” финализира приемането на нови членове за учебната 2016/2017 г.

Снимки: Трето ОУ „Братя Миладинови” - Гоце Делчев

Ръководителите на туристически клуб „Пирински стражи” при Трето ОУ „Братя Миладинови” - Гоце Делчев проведоха втория поход-кастинг за прием на желаещи ученици в клуба от II и III клас.

Чудесният поход до параклис "Възнесение Господне" над село Мосомище и перфектното време позволиха на ръководителите на туристическия училищен клуб да преценят за втори път възможностите на децата, желаещи да се присъединят към семейството на стражите.

Вторият кастинг за прием в клуб "Пирински стражи" за ученици от II и III клас приключи повече от успешно. Младите туристи тръгнаха от Гоце Делчев рано сутринта в съботния ден. След като пристигнаха в с. Мосомище, те посетиха храм "Свети Георги", където Димитър Попов – председател на БДЗП – Гоце Делчев, проведе беседа на тема: "Видове птици в България".

В похода взеха участие представители на клуб "Училищен репортер", които записаха интервю с г-н Попов, както и с малките начинаещи туристи. Представители на група "Литература сред природата" по проект "Твоят час" и родители, също бяха част от мероприятието.

Ентусиазираните туристи разпознаваха цъфтящи растения, характерни за района, а от параклис "Възнесение Господне"  те наблюдаваха различни видове птици и други обекти чрез зрителна тръба и бинокли.

Официалното приемане на учениците в клуб „Пирински стражи”, които са преминали успешно и двата кастинга, ще се проведе през месец юни, след завръщането на стражите от 71-ия НТП „По пътя на Ботевата чета” Козлодуй – Околчица 2017.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK