Радослава Чеканска: Една от належащите задачи е Военният имот в Дупница

Снимка: Infomreja.bg

Една от належащите задачи, върху които ще съсредоточи вниманието си като народен представител Радослава Чеканска е Военният имот в Дупница, така наречения КЕЧ.  Това заяви самата тя пред медии. Чеканска припомни, че с решение на Министерски съвет имота беше прехвърлен под управлението на областния управител.

„Сега той трябва да бъде прехвърлен на Община Дупница. Нещата се проточиха във времето, но това не е по вина на никой от нас. През април месец имаше промени в Закона за държавната собственост, което изиска нови документи и се надявам сега по най-бързия начин да успеем да придвижим нещата, да се стигне до решение на Министерски съвет, за да може Община Дупница да получи имота, за който има инвестиционни намерения“, уточни Чеканска, която е член на комисията по култура и медии и на комисията по вероизповедания и правата на човека в Народното събрание.

Предстоят сериозни постъпки по отношение и на Военното поделение в Кюстендил. Това каза през медии народният представител Кирил Калфин. „Военното поделение трябва да бъде прехвърлено от областна администрация на общината.

Направени са постъпки в Министерство на Регионалното развитие, вероятно в близките дни ще бъде прехвърлено на общината. Там ще има спортна зала, спортни съоръжения, външни и вътрешни басейни, хотели, ресторанти и други, за част от които ще отговаря Общината и ще получава приходи от това.“, каза Калфин.

По думите му се привлича и друг външен инвеститор, за да може средставата, които ще са необходими да обезпечат цялостното строителство на този обект. Стойността е над 50 милиона лева. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK