„Научи се да караш ски“ сред учениците в Кюстендил

Снимка: Личен архив

За четвърта поредна година в Кюстендил се реализира Програмата „Научи се да караш ски“- 2019. През 2016 година в програмата участваха ученици от НУ „Св. Климент Охридски“ – гр. Кюстендил и ОУ „Проф. Марин Дринов“ – гр. Кюстендил с 50 ученици от начален етап. През 2017 година в програмата взеха участие ОУ „Св. Св Кирил и Методий“ - Кюстендил и ОУ „Ильо войвода“ – Кюстендил с 60 участници от начален етап. В 2018 година в програмата се включиха две училища от общ. Кюстендил – ОУ „Св. П. Хилендарски“ - Кюстендил и ОУ „Христо Ботев“ – Кюстендил, с общо 60 ученици от първи до четвърти клас.

През настоящата 2019 год. в периода от 11.02.2019 год. до 14.02.2018 год. и от 18.02.2019 год. до 21.02.2019 год. се проведе курс по ски с учениците от първи до четвърти клас от двете училища: НУ „Св. Климент Охридски“ – Кюстендил и ОУ ,,Св. св. Кирил и Методий”- Кюстендил, в планината Осогово на ски пистата в близост до хижа ,,Осогово”.

В проектните дейности участваха общо 60 ученици, по 30 от всяко училище.

Проектът е съвместен и се организира от Министерството на образованието и науката чрез Регионално управление на образованието - Кюстендил, Министерството на младежта и спорта, Българската федерация по ски училище „Екстрийм спорт“ - Осогово.

Целта на програмата е да предостави начално ски обучение на деца в начален етап /от 1 до 4 клас/ и да запознае децата с магията на белите спортове.

Всяка седмица се провеждаха седмични състезания, на които се излъчват 10-те най-добри ученици.

В края на проекта се организира финално състезание, на което се явяват всички класирали се ученици от седмичните състезания.

Най-добрите ученици във финалното състезание ще бъдат наградени с едноседмичен ски лагер.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK