"Пирин" с важна победа в Ерден

Снимка: ФК "Пирин"

Така орлетата са на точка от върха

Пирин записа важна победа в битката си за утвърждаване на върха в класирането. Тимът на Уорън Фийни надделя с 2:1 като гост на лидера Кариана (Ерден) в мач от 13-ия кръг на Втора лига.

По този начин „орлетата“ се доближиха само на точка от първото място, на което е именно отборът на Кариана.

Преслав Йорданов и Красимир Станоев бяха точни за нашия отбор, а Емануил Личев намали разликата в резултата в края на мача. Двубоят бе равностоен в по-голямата част от първото полувреме, в което доминираше битката и волята за надмощие.

В десетата минута тимът ни извърши принудителна смяна. Джон-Кристоф Айина получи контузия и бе заменен от Антон Карачанаков.

Първата чиста ситуация пред една от двете врати дойде в 39-ата минута. Тогава Владислав Цеков стреля отлично от дистанция, но вратарят Петър Петров направи изключително спасяване.

В 45-ата минута Преслав Йорданов откри резултата. Нападателят получи пас на границата на наказателното поле, след което успя да прокара с шут топката покрай защитата на Кариана и тя влетя в мрежата на Павел Станев.

През второто полувреме нашият отбор натисна съперника в неговата половина и пропусна няколко положения за гол. Манолев на два пъти и Карачанаков имаха хубави възможности.

В 82-ата Манолев и Карачанаков комбинираха отляво, топката стигна до Спас Георгиев, който я поднесе на Красимир Станоев фронтално срещу вратата и той я прати с бомбен удар под гредата на домакините за 2:0.

В самия край на мача домакините стигнаха до намаляване на разликата в резултата. Цеков стреля, топката се отклони в Емануил Личев и влетя в мрежата на Петров.

На 23.11 Пирин гостува на Септември в София.

КАРИАНА 1:2 ПИРИН

0:1 Йорданов (45), 0:2 Станоев (81), 1:2 Личев (90)

КАРИАНА: Станев, Цолов, Николов, Дичев, Предев, Личев, Матеус (75-Георгиев), Игнатов, Дамянов, Търтов, Цеков (65-Жустино)

ПИРИН: Петров, Дюлгеров, Бастунов, Митев, Бодуров, Айина (10-Карачанаков), Хендерсън (85-Пушкаров), Станоев, Манолев, Георгиев, Йорданов (85-Оукли).

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK