Радослав Боюклийски: Забелязва се намаляване на произшествията

Снимка: Infomreja.bg

За периода от 1-ви ноември 2016 г. до 28-и февруари 2017 година, на територията на РУ-Кюстендил са настъпили 59 пътнотранспортни произшествия, 15 тежки, двама убити и 17 ранени.

За района на РУ-Дупница са настъпили 78 пътнотранспортни произшествия, 6 тежки, двама убити и 8 ранени. За град Бобов дол, пътнотранспортните произшествия са 10, две тежки, без убити, двама ранени.

За РУ- Рила пътнотранспортните произшествия са 6, две тежки, без убити и двама ранени. Като цяло за територията на областната дирекция, пътнотранспортните произшествия са 153, 25 тежки, 4-ма убити и 29 ранени.

„Забелязва се едно намаляване на произшествията като бройка, до момента са с около 70 надолу, убитите за района на РУ – Кюстендил са с 2-ма по-малко. За сега тенденцията е добра и дано така продължим и занапред“, уточни Радослав Боюклийски - началник на сектор „Пътна полиция” към Областна дирекция на МВР – Кюстендил.

За отчетния период най-много произшествия са възникнали през м. ноември – 46 на брой и през м. декември – 49. Най-тежък месец се явява януари с 3-ма убити и 6 ранени.

В интервала от 8. 00 до 22.00 часа са възникнали най-много  произшествия. Най-много  произшествия са станали между моторни превозни средства, следвани от блъскане в крайпътни съоръжения и блъскане на пешеходец.

Най-честата причина са нарушения на водачите. Най-много са произшествията с леките автомобили и товарните такива. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK