Радомир отбеляза традиционния си празник навръх Димитровден

Снимка: Infomreja.bg

Откакто старите радомирци се помнят на този свят, градът им отбелязва своя местен празник на Димитровден. За свой закрилник те са избрали именно свети Димитър Солунски, който покровителства майстори, дюлгери и техните семейства.

Площадът в Радомир беше изпълнен с много хора, дошли от къде ли не, от близо и далеч, както и от чужбина. Те присъстваха на тържествената церемония, когато под звуците на националния химн бяха издигнати българският и европейският флаг.

Беше отслужен и водосвет за здраве и благоденствие за гражданите на този малък, но красив исторически град, в който от всеки ъгъл паметници на велики българи радомирци напомнят за историческото и героично минало на местните жители.

Сред официалните гости бяха кметът на град Перник, както и представители на ПП ГЕРБ.

Кметът на Радомир, Пламен Алексиев, поздрави с благодарност строителите, учителите, както и всички останали граждани, които са дали своя дан за развитието на града, като им пожела свети Димитър да ги пази и закриля.

Той раздаде много награди на заслужили радомирци, както и на хора от областта, връчи и ваучер на беден младеж, за да продължи образованието си.

Колко много ръкостискания получи кметът на Радомир, Пламен Алексиев, и все от благодарни хора на различна възраст.

Виевски фолклорен състав забавляваше присъстващите с народни ритми. Градът гъмжеше от хора, уважили събитието. Разнасяше се детски смях от многото и най-различни увеселителни съоръжения, разположени в центъра на града.

Задругата на майсторите се беше разпростряла със щандове по цялата улица, търговията им вървеше и всеки можеше да си купи каквото си поиска.

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK