Радо Стойчев води националите на лагер в Благоевград

Снимка: БФ Волейбол

Мечтата на волейболните фенове в Благоевград да видят на живо Матей Казийски и компания няма да бъде мираж. От 18 до 22 април националният отбор на България по волейбол ще проведе подготвителен лагер в областния център. Новината обяви наставникът на Левски Волей Георги Петров, който е помощник на Радостин Стойчев в А отборът на страната. Това ще бъде част от подготовката на тима за олимпийските квалификации, които ще се проведат в София от 8 до 13 май.

Мъжкият ни национален отбор по волейбол ще може да избира между зала "Скаптопара" и спортното съоръжение над ЮЗУ. И двете наподобяват на тренировъчната зала към "Арена Армеец", като тази, в която се проведе турнира за Купата на България е по-голяма - с над 1200 седалки, а другата е 1500 кв. м. с 384 места. Георги Петров – Лимона е информирал Радо Стойчев за отличните условия в Благоевград и в частност тези в зала Скаптопара.

Ако тимът ни се класира за Летните олимпийски игри в Лондон 2012 от квалификацията в София (8 – 13 май), се очаква след малка почивка Владо Николов и компания да се съберат отново на лагер в родния град на Димитър Бербатов. Това ще бъде след 26 май. Това ще бъде част от подготовката на тима ни за Световната лига между първия и втория турнир. Българите играят първо в Германия на 25 и 26 май, а след това в Аржентина на 15 и 16 юни.

Именно между тези две гостувания волейболистите ни може да тренират в Благоевград, а дори докато основните ни играчи са във Франкфурт, останалите момчета може по-рано, още от 25 май да водят подготовка там. Ръководството на родния волейбол в лицето на президента на федерацията Данчо Лазаров остана очаровано от условията и организацията на турнира за купа България, чийто домакин бе Благоевград.

Със сигурност и тази оценка е натежала при избора на града, в който ще се готви единственият ни кандидат за място на Олимпиадата в колективните спортове.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK