Радо Шишарката събра хиляди на Международния фестивал “Балканска черга”

снимки: infomreja.bg

Радо Шишарката е родом от Габрово. За себе си той казва, че не разчита на продуценти, а единствено на таланта си. Първия си албум издава пред 1993 г. Познат е в цяла България с песни като “Шопската салата”, “Бели птици” и “Спомен”. Радо Шишарката беше един от атрактивните изпълнители по време на тридневния фестивал “Балканска черга” в село Шишковци. Разговаряме с него минути, преди да се качи на сцената.

 

За първи път ли си в Кюстендил?

 

В Шишковци идвам за първи път, но в града съм бил на две-три участия. От селото на Майстора съм впечатлен, има много хора, всички са весели, харесва ми и самият фестивал.

 

Какви песни подбра за гостите на фестивала "Балканска черга"?

 

Е, иска ли питане – “ Шопската салата”, задължително и “Тигре, тигре”. Ще изпея и “Бели птици”, която навява спомени за мен от борческите годни. Все пак тогава самият Кюстендил беше в епицентъра им.

 

Спряган си за един от близките приятели на братя Илиеви?

 

Пял съм им много пъти, били сме заедно. Не мога да кажа до каква степен сме били приятели, но страшно много се уважавахме.

 

Направи песен за един от тях, защо? Убиха много хора, но ти посвети изпълнение на Васил Илиев.

 

Вижте, обикновено песните, които се правят са за босовете. Може да се  каже, че съм направил песен за най-големия мафиот в България тогава. И сега има такива, които не са явни обаче.

 

Какви са спомените ти за Васил и Георги Илиеви?

 

Аз нищо лошо не съм видял от тях. Не е имало никакви конфликти и са се отнасяли с мен с уважение.

 

Натъжаваш ли се сега, когато говорим за тях?

 

След толкоз години чак да се натъжавам, едва ли. Познавах доста техни приятели, които също имаха желание да се направи песен за Васил Илиев.

 

С какво ще ни изненадаш скоро, да очакваме ли някоя нова песен?

 

Имам нови парчета. Най-новата е “Силикон”, тя също се възприема добре от хората. От два месеца е пусната, но като се има предвид, че аз не работя с нито една компания, бих казал, че трудно си пробива път.

 

В тази връзка как гледаш на колежките си, които са доста тунинговани – силикони, дълги коси?

 

Уважавам ги всички, хубаво е една певица да има добър вид. Това си е практика за цял свят, не само за България

 

Добре, жените със силикон, а мъжете с какво пробивате?

 

Тук, в България, много не се залага на мъжете, продуцентите изцяло търсят певиците. То е показателно, че в повечето фирми мъжете се броят на пръсти

 

Би ли направил дует с някоя твоя колежка?

 

Имах един разговор с Десислава, с нея да направим един дует или по-по точно балада. Надявам се до нова година да се пръкне нещо.

 

снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

А ХА19:46 - 16.01.2014
Да бяхте дошли и видели за какъв Купон става въпрос ! Е вярно "международните" гости, които видях бяха от Македония и Сърбия, а за тях може да се каже, че са си "наши" ;-)
Е,стига де10:53 - 16.01.2014
Само не разбрах какъв международен фестивал е Балканска черга - не ни занимавайте с глупости.
Обичам шопската салата, ама не медийната!08:52 - 01.10.2013
Дайте трибуна и път на пошлостта, пускайте децата да се снимат за вечен спомен с Радо Шишарката, работете още по-усърдно за опростачаването на българина! Такова ниско журналистическо падане отдавна не бях засичал. Ами що не търсите истините за братята Илиеви в мутренските им приятели, колеги, съратници и оръженосци, а сте се хванали да питате и да разпитвате храбро един Радо Шишарщката натъжава ли се за тях и какви спомени пази. В добавка: "убиха много хора"...Абе, що не си заврете въпросите отзад? Седнали за убийствата да разпитват един "певец от народа".Силикон, силикон и журналистическа шопска салата!
Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK