Борисов от "Капитан Андреево": Отношения между България и Турция са скъпи

Снимки: МС

Буферният паркинг за тирове на „Узунджово“ функционира добре

„Тази артерия на Европейския съюз трябва да работи. Това е най-големият гранично контролно-пропускателен пункт в Европа. Да благодарим на президента Ердоган, на посланика на Турция у нас Айлин Секизкьок, на теб - за това, че успяхме да пуснем тировете да вървят“.

С тези думи министър-председателят Бойко Борисов се обърна към валията на Одрин Екрем Джаналп по време на инспекция на Гранично контролно-пропускателния пункт „Капитан Андреево“, където вече няма опашки от тежкотоварни автомобили и движението е нормализирано.

„Отношения между България и Турция са скъпи и приятелски. Приятелството между Вас и г-н Ердоган, нашият президент, рефлектира върху всички наши връзки“, заяви валията на Одрин Екрем Джаналп пред премиера Борисов. Джаналп също отчете важността на „Капитан Андреево“ и го определи като втория най-голям граничен пункт в света. „Благодарение на връзките помежду ни ние много добре се справяме с този пункт, а затова, че работим на 24-часова смяна, приключихме с опашките от тировете“, подчерта валията на Одрин. 

По време на инспекцията на премиера Борисов стана ясно, че буферният паркинг за тирове на бившето военно летище „Узунджово“ функционира добре. Министър-председателят Борисов отбеляза, че държавата активно работи, за да може камионите на „Капитан Андреево“ да минават бързо, шофьорите да не чакат и да свършат работата си. Представители на превозвачите благодариха на премиера, че за пореден път след намесата му, проблемите са разрешени.

В отговор на въпроси на медии за ограничителните мерки във връзка с коронавируса, премиерът Борисов изтъкна, че хората вече са много дисциплинирани. Проблемът идва в събота и неделя, когато е хубаво времето. „Дано не се налага да затягаме мерките. Това не е игра с управляващите, с властта или с полицията на улицата, за да кажеш - „аз успях да ги надхитря, минах без декларация“, каза министър-председателят Бойко Борисов. Той добави, че правителството усилено работи, за да може хората да изкарват пари и заплати, да получават възнаграждение за това, което произведат. „Всички връзки, които имам, съм ги впрегнал в тази посока“, категоричен бе премиерът Борисов.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK