Асен Василев иска пак да е финансов министър, ако ПП спечелят изборите

Снимка: БГНЕС

По негови думи не е галопираща инфлацията, а цените на енергоизточниците и цените, които зависят от цените на енергоизточниците

Този терор над малкия и средния бизнес трябва спре. Това заяви пред БНР Асен Василев от "Продължаваме промяната".

Той посочи, че е останал поразен от това колко много е бил мачкан малкият и среден бизнес и колко страх все още има.

Представители на коалицията са на обиколка в страната за среща с избиратели.

Василев отбеляза, че вижданията им за промяна съвпадат с тези на почти всички хора, които са срещнали. Хората се вълнуват от цената на тока, вълнуват се да има добри заплати, добър бизнес, да има добри училища и болниците да работят, обясни бившият финансов министър.

По негови думи тези, които искат да влязат в листите, са обикновено най-неподходящи.

Той посочи, че почти всички водачи на листи в първия разговор с "Продължаваме промяната" са им отказали, тъй като не са мислили да влизат в политиката.

"Търсим хората да не са зависими от политиката. Всеки да си има бизнес, да си има поприще, за да не зависи от това дали ще е в парламента", подчерта Василев и допълни, че от хората в листите не искат нищо финансово. Имало достатъчно хора, които искат да ги финансират абсолютно безвъзмездно.

Василев заяви, че ако ПП спечелят властта, ще настоява отново да бъде финансов министър.

По негови думи не е галопираща инфлацията, а цените на енергоизточниците и цените, които зависят от цените на енергоизточниците.

В служебното правителство започнахме серия от мерки, за да овладеем мините, които цъкаха в електроенергийната система, изтъкна той.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK