Координатор на ИТН води лисата на ГЕРБ във Видин, депутат от ГЕРБ стана Републиканец

Снимка: Фейсбук, Борисов

Рокади в листите и партиите

Уволнената от Слави Трифонов координаторка на „Има такъв народ“ във Видин Росица Кирова става водач на листа на ГЕРБ. Това стана ясно по време на инспекция на пътя Видин - Ботевград от премиера Бойко Борисов. 

Припомняме, че Кирова беше отстранена заради снимка с министър-председателя при друго негово посещение в района през септември миналата година. 

„Затова те изгониха теб, но пък ние сме готови да те сложим водач на нашата листа. Така че да контролираш от парламента какво се прави за хората от Мездра, Монтана, Видин“, уточни министър-председателят. 

По време на днешната си обиколка Борисов беше придружен именно от Кирова. Тя ръководи гражданското сдружение „Единни за Видин“. 

С тях беше още регионалният министър Петя Аврамова и нейният заместник Николай Нанков, които дадоха подробности за изграждането на пътя.   

Борисов се обърна към Кирова с „Нали затова протестирахте“, а тя му отговори, че очакват трасето да се построи бързо.

„Ако е било лесно да са го направили другите“, допълни премиерът, а Кирова обясни, че знае колко бавни и тромави са процедурите. 

Народният представител на ГЕРБ Владислав Николов напусна парламентарната група на партията и се обяви за независим депутат. Новината съобщи председателят на Народното събрание Цвета Караянчева.  

Мотиви не бяха обявени. Народният представител е депутат от Плевен, беше част от Комисията по бюджет и финанси и Комисията за наблюдение на приходните агенции и борбата със сивата икономика.  

Малко по-късно стана ясно, че Николов напуска управляващата партия, за да се присъедини към бившия втори в ГЕРБ и лидер на „Републиканци за България“ – Цветан Цветанов./ бТВ

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk