БСП одобри представителите на гражданската квота в своите кандидат-депутатски листи

Снимка: БСП

Сред тях има множество учени, лекари, интелектуалци видни спортисти и знакови имена от различни сфери на живота

БСП одобри представителите на гражданската квота в своите кандидат-депутатски листи. Изпълнителното бюро ще предложи на НС на БСП да утвърди листите. Сред тях има множество учени, лекари, интелектуалци видни спортисти и знакови имена от различни сфери на живота. Не липсват и изненади и любопитни имена. Сред номинираните в цялата страна личат имена като:

Иван Гранитски, на второ място в София.  Български журналист, поет, редактор, критик, публицист, издател и обществен деец. Доктор на философските науки. Член-кореспондент на БАН. Член на УС на СБП, на УС на Агенция „София-прес”. Създател е на издателство „Захари Стоянов”, генерален директор на БНТ – 1995-1996 г. Автор е на 40 книги поезия, литература, критика, изкуствознание и публицистика, детска литература.

Видният хирург проф. Димитър Раденовски е в листата във Видин. Изпълнителен директор (2007-2012), а впоследствие отново член на борда на директорите в УМБАЛСМ “Н.И.Пирогов“. Управител на ДКЦ „Св. Иван Рилски“ ЕООД. Член е на Българското хирургическо дружество и на Дружеството за спешна хирургия. Автор е на няколко книги, сред които „Н.И.Пирогов - легенда в хирургията“, „История с поглед към бъдещето“, „Сто и четиридесет години Български червен кръст“.

Георги Георгиев (познат с прозвището Гецата) е известен български футболист, национален състезател, полузащитник, едно от легендарните имена на футбола в Пловдив. Той е познат като един от футболистите с висока техника. Играе над 100 мача и за френския „Мюлюз“. След края на спортната си кариера става президент на „Марица“ - Пловдив и спортен директор на ЦСКА София.

О.р. бригаден генерал Цветан Харизанов, бивш началник на Националния военен университет „Васил Левски“ е в листата във Велико Търново. Почетен гражданин на Велико Търново. Награждаван е с орден „За вярна служба под знамената“ и Почетен знак на Министерството на отбраната „Св. Георги“ – ІІ степен.

Д-р Трифон Цветков е председател на Българския ветеринарен съюз. Завършил е ветеринарна медицина, а след това организация и управление на ветеринарното дело. Бил е окръжен ветеринарен лекар на Враца и главен епизоотолог в периода 1974 – 1978 г. Работил е в Противочумния институт, а от 1985 г. до 1997 г. е бил директор на свинекомплекса в Рогозен. Един от водещите свиневъди в България.  

Доц. д-р Христо Беров, преподавател по история в СУ „Св. Климент Охридски“ е в листата на БСП в Смолян. Специалист по стопанските и социално-икономическите проблеми на балканските народи във втората половина на XIX и началото на XX век, кризите като фактор за стопанското и политическото развитие на балканските общества и държави през XIX и XX век. Автор е на три монографии: „2025 – Сърбия в ЕС: мисия (не)възможна” (2021), „Балканските японци“ (2020), “Когато гръм удари…(Балкански политики за възстановяване в ситуация на глобална икономическа криза, средата на XIX в. – средата на XX в.)“ (2019)

Проф. д-р Юлия Йоргова-Форд (Бургас) е била директор на Англо-българския колеж в Бургаския свободен университет и преподавател по основни трудови правоотношения. Владее английски на изключително ниво, участвала е в множество международни семинари и научни изследвания в областта на администрацията и управлението. Била е гост-преподавател в университети в Турция, Румъния и Португалия. От 2018 година е професор по администрация и управление и декан на Центъра по икономически и управленски науки в Бургаския свободен университет.

Проф. д-р Маринела Грудева -  доктор по педагогика в медицински университет Варна,   катедра „Логопедия и медицинска педагогика“. За активна творческа и обществена дейност е отличена с награди на Община Варна и Областния съвет на БЧК – Варна.

Теодора Евтимова е директор на Регионална библиотека „Любен Каравелов“ в Русе. Завършила е Държавния библиотекарски институт.

Огромната изненада в София е попадането в една и съща листа на две футболни легенди на Левски и ЦСКА – Емил Велев – Кокала и Христо Марашлиев.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK