Грузинец е носител на президентския медал на Американския университет

Снимки: АУБ

Грузинският студент Лука Гоциридзе завършва със специалност „Журналистика и масови комуникации“ и с подспециалност „Европеистика“

Президентският медалист на Американския университет в България за академичната 2019-2020 е четвъртокурсникът Лука Гоциридзе от Грузия. Според комисията, която номинира носителя на президентския медал, Гоциридзе е демонстрирал силен лидерски потенциал през годините си на обучение в АУБ, активно е участвал в университетския живот и напълно олицетворява идеалите на образованието в американски стил liberal arts. Изборът на членовете се е спрял на Лука, измежду други изключително силни кандидатури, защото в него са видели един от най-силните посланици, които АУБ може да има пред света.

Грузинският студент Лука Гоциридзе завършва със специалност „Журналистика и масови комуникации“ и с подспециалност „Европеистика“. Избран е за носител на президентския медал, освен за дългосрочната му отдаденост и висок академичен успех, така и заради дейното му участие в живота на университетската общност. Едно от най-скорошните му усилия е насочено към организирането на ежеседмични онлайн дискусии, след обявеното извънредно положение в страната през март. Чрез тях той иска да изпрати позитивното послание от сплотената общност на АУБ към света. В онзи момент много студенти не са могли да осъществят нормална връзка със своите приятели и преподаватели, разделени в общежитията или на хиляди километри един от друг. Лука е доволен, че инициативата се е оказала успешна.

По време на следването си в АУБ Лука е бил отличаван многократно за постиженията си. Признание получава и от Университета на Мейн, където се обучава по програма за обмен. Като студент на АУБ той трупа опит в отделите за маркетинг и прием, студентски клубове, университетски комисии, две години е студент-помощник в общежитията. Избран е да представлява университета на конференцията Get Engaged 2020, организирана от колежа „Бард“, и изпълнява длъжността вицепрезидент на клона на международната организация Phi Beta Delta в АУБ. Има работен стаж в родната Грузия и Съединените щати, а освен грузински и английски, владее отлично руски. Споделя обаче, че АУБ го е променил – станал е по- креативен, широкоскроен и любознателен, отколкото е бил преди това.

Според д-р Дейвид Еванс, в.и.д. президент на АУБ, Лука е достоен носител на президентския медал „заради изключителното развитие, което е постигнал по времето на обучението си. Сигурен съм, че в бъдеще, благодарение на неговата отдаденост, той ще продължи да надгражда уменията си. Желая успех на него и на всички наши студенти от випуск 2020, които с реакцията си при обявеното извънредно положение през този семестър, ни показаха колко добре са подготвени за предизвикателствата на нашето съвремие. Те имат потенциала да бъдат движещата сила на всяко демократично общество“.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK