Борисов не вярва, че обединител на нацията може да говори така

Снимка: МС

Борисов в защита на Мутафчийски: Още малко сме ви нужни, няма кой по-добре да се справи

"Вярно ли така ви каза?" Така с въпрос премиерът Бойко Борисов реагира премиерът, помолен за коментар на думите на президента Радев в Елин Пелин, че ако той бил на власт, нямало да се краде.

Борисов посочи в отговор, че именно Румен Радев е имал желанието да се изхарчат много скоростно парите за грипени именно по време на неговото служебно правителство. Отговорът си Борисов даде "с риск да не засегне един обединител на нацията", но и възмутен, че един държавен глава може да произнесе такива думи на четвъртата година на мандата си.

"Ние никога не сме си позволили такъв тон и такива квалификации. Да не говорим за хъкането и мъкането, което всички чухме, каза той.

С огромни усилия, стъпка по стъпка успяваме да върнем живота на хората, напомни Борисов и посочи, че с хиляди страхове продължаваме да се движим напред и да не направим дългове, категоричен бе премиерът.

Борисов много внимателно слушал и вицепремиера Илияна Йотова. "Такива лъжи и аз чух", чул и призивите й заедно да излезем от кризата, а сега - това лицемерие, недоумява министър-председателят.

Той изтъкна, че по време на управлението на ГЕРБ са се родили над 770 000 млади хора. Щом смъртността е заради нас, значи със 150-200 000 млади българи са се родили по време на нашето управление.

По време на неговата партия (на президента б.р.) са починали над 100 000. При неговата партия мрат повече, посочи Борисов в отговор на критиките на държавния глава, че по неговото управление населението се стопило с 600 000 души.

"Това логика ли е, това държавен глава ли е", попита риторично Борисов. Вие представяте ли докъде е изпаднал този човек, докато говоря с лидерите на Балканите как да докараме пари, как протестиращите да возят туристи, за да си изкарват парите, а не да ги съберем от данъците на хората и да ги раздадем. Това, ако е вярно, което го е казал - това ли е добронамереността, с която те действат, коментира още Бойко Борисов, възмутен от лицемерието.

Загубите са към 3.5 млрд. лева за икономиката ни от коронавируса.

Не е обсъждана оставка на финансовия министър Владислав Горанов, заяви в отговор на въпрос още премиерът Борисов.

На брифинга в Министерския съвет министър-председателят защити шефа на Оперативния щаб Венцислав Мутафчийки от критиките срещу него и заяви, че не заслужава да бъде вкаран в затвора. Премиерът Бойко Борисов имал вродено чувство за справедливост и скромност.

"Аз много го уважавам като доктор и аз като всеки човек ми е правил какво ли не. Сега какво - да го изкараме и да го осъдим ли", запита премиерът, помолен да коментира отрязъка от интервюто на шефа на Оперативния щаб пред Миролюба Бенатова. Д-р Мутафчийски е направил стотици хиляди операции, той е обединил щаба и всички те са свършили много работа.

Борисов подчерта, че Мутафчийски е преди всичко лекар, доктор, не шеф, не генерал, не политик.

Припомняме, вълната от критики срещу генерал Венцислав Мутафчийски се надигна срещу това, че в телевизионно интервю той казва, че очаква "яко да измрем" коронавируса.

По думите на министър-председателя ние сме единствената държава, в която няма одобрен и харесван жив политик.

В България няма добро ненаказано. Ние сме единствената държава, в която жив политик няма одобрен. Ние започваме да тачим българите, когато го обесят, убият - когато за загинали. Аз не си спомням за жив човек да сме го издигнали в култ, без да го нахулим.

Направихме много и сега искаме да направим още, убеден е Борисов, но и няма да се учуди, ако ги съдят, че "сме се справили добре".

Освен едно благодаря, Мутафчийски не заслужава друго, отсече премиерът.

"Направихме много, сега искаме да направим още. Ако някой счита, че може да направи повече, познавам ги всичките много добре и съм ги гледал как се справят в определени ситуации. Още малко сме ви нужни. Няма кой по-добре да се справи", добави още той./ news.bg

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK