Радев съветва управляващите да се замислят, ако не им харесва отношението на хората

Снимка: Президентство

ГЕРБ: Настояваме президентът да се извини за безпрецедентния гаф

Ако на управляващите не им харесва отношението на хората, трябва да се замислят за целите и начина на тяхното управление. Това заяви президентът Румен Радев в Русе, цитиран от bTV.

В крайдунавския град държавният глава присъства на честванията по повод 142 години от освобождението на града.

Изказването на Радев беше по повод прочетената днес в парламента декларация на ГЕРБ. В нея управляващите настояват за извинение от страна на президента, защото паметта на Апостола на свободата била поругана под неговия патронаж.

Настояваме президентът да се извини за безпрецедентния гаф, в който въвлече президентската институция и по този начин подрони авторитета ѝ и я принизи до нивото на маргинална партийна агитка, заяви от парламентарната трибуна депутатът от ГЕРБ Тома Биков. Той подчерта, че ГЕРБ не искат извинението за себе си, а за всички, които пазят спомена за националните ни герои и продължават започнатото от Левски.

Припомняме, вчера множество, събрало се около паметника на Апостола в София, предимно от шествието, на което дойдоха и много представители на БСП, включително и лидера Корнелия Нинова, скандира името на президента Радев и освирка кмета Йорданка Фандъкова, докато тя произнасяше речта си по време на церемонията.news.bg

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK