Борисов: Не съм подслушвал Радев

Снимка: БГНЕС

"Не съм подслушвал президента по никакъв начин. Не знам, не искам да знам, не съм знаел“

Борисов се ръкува с президента Радев, с когото присъстваха на рождения ден на КНСБ – синдикатът навършва 30 години от своето създаване.

“Не съм подслушвал президента по никакъв начин. Не знам, не искам да знам, не съм знаел“, категоричен бе Борисов и добави, че няма да позволи да бъде вкаран в този скандал. Премиерът не пропусна да напомни, че самият той е бил подслушван преди години.

Борисов уточни, че дори обект на записите, пуснати от прокуратурата, не е бил президентът Радев, а тогавашният началник на Военновъздушните сили (ВВС).

Премиерът подкрепи призива на главния прокурор Иван Гешев, който поиска по-рано днес управляващите да не се бъркат в работата на прокуратурата.

“Абсолютно е прав. Прокуратурата не е мястото, където да се решават политическите препирни”, отсече Борисов и добави, че е поискал от институциите да решат проблема с вноса на боклук отвън, но не е изисквал това от прокуратурата.

Борисов не се страхува от президента и служебно правителство. Той каза още, че ще бъде създаден зелен съвет, който ще работи съвместно в търсенето на консенсус.

“Докато не направим ядрени централи и зелени технологии, не може да се лишим от 60% от електрическата си енергия”, посочи премиерът.

Борисов коментира и темата с приемането на еврото. Докато няма абсолютен консенсус, увереност, няма да насилваме влизането в чакалнята, каза той.

“Няма държава, въвела еврото, която да е по-зле. Притеснението не идва, че ще се освободят 10 млрд. лв. Когато влезем в чакалнята, няма да има валутен резерв и тези пари могат да отидат за железопътна инфраструктура, иновации. Не е от това притеснението. Притеснението е да не се вдигнат цените”, коментира министър-председателят.

Борисов каза, че фиксингът е бил закован, но е необходимо време, за да се убедят хората.

Премиерът посочи още, че през 2019 г. износът на страната ни е бил на рекордно високо ниво – 58 млрд. лв. Безработицата също е рекордно ниска. Кредитните ни рейтинги са най-високите на Балканите.

По отношение на Наредба Н18 Борисов увери, че, когато се постигне консенсус и по този въпрос, тогава тя ще влезе в сила. /БГНЕС

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK